Насловна Вијести Возачи у Чикагу пуне резервоаре бесплатно

Возачи у Чикагу пуне резервоаре бесплатно

35
0

Возачи су данас чекали у великим редовима на бензинским станицама у региону Чикага да би бесплатно пунили резервоаре на рачун локаланог бизнисмена Вилија Вилсона, који већ други пут поклања гориво.

Вилсон поклања гориво свима који дођу на неку од више десетина локалних бензинских станица. Возачи су чекали по више од сат времена да би искористили купон за бензин у вриједности од 50 долара, пренио је АП.

Возачи ће моћи да пуне резервоаре сво док се не достигне рачун од милион долара, колико је Вилсон издвојио за ову акцију.

Цијене горива расту широм САД. У ширем региону Чикага галон /3,785 литара/ тренутно кошта близу пет долара, а прије нешто више од годину дана цијена је износила три долара.

Полиција је саопштила да је саобраћај био успорен у јутарњим часовима због поклањања горива, али да нема извјештаја о свађама, сударима или другим већим проблемима у вези са овом акцијом.

Вилсон је 17. марта подијелио бензин у вриједности од 200.000 долара на 10 бензинских станица у Чикагу. То је изазвало застоје, нервозу и бојазан локалних становника од загађења, пошто су аутомобили сатима чекали у колонама са укљученим моторима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајава спортских дешавања у општини Источна Илиџа
Сљедећи текстТуристичка организација општине Фоча на Сајму туризма у Београду