Насловна Вијести Вучић: Не мислимо да уводимо ванредно стање

Вучић: Не мислимо да уводимо ванредно стање

15
0
Коментаришући одлуку мађарске владе да због украјинске и економске кризе уведе ванредно стање, предсједник Србије Александар Вучић је рекао да не мисли да у Србији треба примијенити исту мјеру.

– Србија има одговор, али људи нису навикнути да чују другачију позицију. Ми имамо чисту позицију, али да ли ће то да учини нашу ситуацију лакшом – сигурно да неће, рекао је Вучић.

Он је нагласио да сваки одговоран човјек увијек брине и да је брига је нешто што је повезано са одговорношћу.

– Ако не бринете можда лакше живите али не постижете резултате. Ми ћемо имати безброј проблема. Видјели сте да је Мађарска увела ванредно стање – због безбједности, снабдијевања, енегрената. Ја не мислим да ми треба да уводимо ванредно стање – нагласио је Вучић из Давоса, гдје присуствује годишњем састанку Светског економског форума.

Вучић је рекао да Србија има чисту позицију што се тиче међународног јавног права и моралних принципа.

– Најлакше је свима да кажу повећајте цијене. Некада морате – али дајте да то буде најмање могуће. Морамо да сачувамо државу. Ако неко мисли да је кризно вријеме оно када треба да заради највише – кажем им немојте то да мислите. Нико не може да уцјењује државу и да се игра са државом. Проћи ћете горе него што сте мислили. Држава вам неће дозволити да урушите земљу у тешко вријеме зато што мислите да је вријеме да будете пребогати. Зауставите се мало и гледајте да заједно са државом и грађанима зарађујете много, али не тако да остали изгубе. То је моја молба за њих – рекао је Вучић.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан саопштио је да ће у земљи од поноћи бити уведено ванредно стање због конфликта у Украјини.

Према његовим ријечима, сукоб у Украјини угрожава енергетску и финансијску безбједност земље.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСимићев опоравак иде набоље
Сљедећи текстДодик: Срби и Хрвати нису гинули за централизовану БиХ