Насловна Вијести Вучић: Ниједан разговор о Космету са оним који су га признали није...

Вучић: Ниједан разговор о Космету са оним који су га признали није лак

14
0

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је да су поруке које су у Београду послали специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и специјални изасланик САД за западни Балкан Габријел Ескобар, а тичу се питања Kосова и Метохије, очекиване и да ту нема великих изненађења.

„За нас ниједан разговор о питању Kосова и Метохије са онима који су признали независност Kосова и то истичу није лак. Велике су то силе. Јасно је чему теже Америка и Европа, не тако отворено, јер има пет земаља које нису признале Kосово, али је јасно чему тежи највећи део земаља ЕУ“, изјавио је јутрос Вучић.

Он је додао да такви разговори нису лаки, али добро је кад су отворени и искрени и када Београд може да износи своје ставове и погледе и мишљења.

„То је увек корисно“, рекао је Тањугу Вучић, који је отпутовао у Kину док су Лајчак и Ескобар још боравили у Србији.

Одговарајући на питање да ли је спомињан датум када би могао да се настави дијалог у Бриселу, Вучић је рекао да је видио оно што је помињао главни преговарач Приштине Бесник Бисљими, као и да би Лајчак желио резултате, а да су питања енергетике и несталих особа, нешто о чему би могао да се пошаље добар сигнал.

„Ми смо увек спремни за дијалог и да идемо у Брисел, а то да ли јесу или нису избори, није важно. Држава увек мора да буде изнад партијских интереса. Питали су ме да ли имам као агенду митинге пред изборе. Ако их буде, буде, али много је важније оно што урадите за своју земљу“, поручио је Вучић.

ИЗВОРсрна, фото N1 info
Претходни текстПатријарх дијели светосавске пакетиће
Сљедећи текстKњига “Ничији војници” представљена и у Рогатици