Насловна Uncategorized За помоћ Душану Маринковићу позовите 1412

За помоћ Душану Маринковићу позовите 1412

238
0

Душану Маринковићу /56/ са Сокоца потребна је помоћ да прикупи 10.000 КМ за операцију очију, а људи добре воље могу то да учине позивом на хуманитарни „М:телов“ број 1412, који је активан од данас до 31. марта.

Једним позивом овог броја за помоћ Маринковићу дарујете једну КМ.

Маринковић живи у трочланој породици у којој само он ради као чувар у једном од соколачких предузећа и није у могућности да сам обезбиједи средства за операцију очију, иако види само 10 одсто.

Маринковић је рекао Срни да је проблеме са видом осјетио након минулог рата у коме је учестовао као борац Војске Републике Српске, када је нагло почели проблеми са видом, проузоковани оштећењем жуте мрље у очима.

Како је чуо да Специјална болница „Свети вид“ у Београду рјешава проблеме макуле, односно жуте мрље потражио је помоћ од ове установе и добио увјеравање да ће помоћи операција која кошта 10.000 КМ.

Маринковић је због ратни дешавања напутио имање на Нишићкој висоравни /ФБиХ/, а након година проведених у Прихватном центру на Мајданима код Сокоца, недавно је његова породица коначно добила кров над главом у једном од објеката грађених за социјално становање у овом мјесту.

Хуманитарну акцију за Маринковића покренуло је соколачко Удружење грађана „Аурора“ након што им се он обратио за помоћ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрби 1. март памте по убиству српског свата
Сљедећи текстПрипремни програм за 61 будућег првачића