Насловна Вијести Источно Сарајево За развој пољопривреде предвиђено 90.000 КМ

За развој пољопривреде предвиђено 90.000 КМ

231
0

Општинска управа Источно Ново Сарајево расписала је данас јавни конкурс за додјелу 90.000 КМ неповратних новчаних средстава за развој пољопривреде у овој години.

Крајњи рок за пријаву је 13. април, саопштено је из Општинске управе Источно Ново Сарајево.

Циљ програма је финансијски подржати и побољшати пољопривреду у општини, подстицати појединачне пољопривредне произвођаче с циљем повећања укупног обима производње и посебно упошљавање појединачних корисника, као и запошљавања младих.

Јавним конкурсом обухваћене су четири мјере – субвенције за младе особе и младе брачне парове за отпочињање или унапређење бизниса у пољопривреди и субвенције за подстицање пластеничке производње за набавку садног материјала и опреме.

Предвиђене су и субвенције за воћарство, и то за набавку садница за јабучасто, коштичасто и језграсто, као и за јагодасто воће, те субвенције за набавку сјеменских пакета за окућницу.

Обрасце за пријаву на конкурс заинтересовани могу да преузму у мјесним заједницама Враца, Миљевићи, Тилава и Лукавица.

Јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде и пољопривреде у 2022. години у дијелу који се односи на пољопривреду, заинтересовани могу да преузму на званичној страници општине Источно Ново Сарајево.

Конкурс за привреду за мала и средња предузећа биће расписан током маја.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТеквондо клуб ,,Романија-Пале“ на Европском првенству у Поречу
Сљедећи текстАкција „Посредник“: СИПА врши претресе на више локација