Насловна Вијести Источно Сарајево Започело уређење простора око двије зграде за избјеглице на Сокоцу

Започело уређење простора око двије зграде за избјеглице на Сокоцу

11
0

На Сокоцу је почело асфалтирање прилазних путева и паркинга око двије стамбене зграде за избјегла и расељена лица, чиме се приводе крају сви радови на пројекту вриједном око четири милиона KМ и уједно распушта алтернативни смјештај, изјавио је данас начелник општине Милован Бјелица.

Започетим радовима на уређењу површине око 2.000 метара квадратних око два стамбена објекта са 64 стана у потпуности ће бити реализован пројекат у коме је локална управа имала подршку међународних организација, власти Републике Српске, ресорних министарства и фондова за повратак Федерације БиХ.

Бјелица је навео да су зграде изграђене по програму ЦЕБ два и подсјетио да су станови усељени у фебруару, а да се чекало повољно вријеме за уређење простора око објеката.

Он је додао да се тиме стварају услови да се распусти алтернативни смјештај, што је и био циљ пројекта.

Бјелица је навео да је учешће општине у овом пројекту око 800.000 KМ, изградња је финансирана из средстава Развојне банке Савјета Европе, а опремање станова основним намјештајем и кућанским апаратима финансирао је УНХЦР.

Општина Соколац, најавио је начелник, припрема још један сличан пројекат и планира да се пријави на наредни позив програма ЦЕБ три, у коме би требало бити изграђено још 50 до 60 стамбених јединица.

ИЗВОРсрна, фото Banjaluka.net
Претходни текстСоколац oве године без матурског славља
Сљедећи текстПДП предао пријаву за изборе