Насловна Вијести Република Српска Завршена обдукција тијела убијеног Раденка Башића

Завршена обдукција тијела убијеног Раденка Башића

111
0

Обдукцијом тијела Раденка Башића утврђено је да је преминуо усљед разорења мозга, а погођен је једним хицем у потиљак, потврђено је “Гласу Српске”.

Према тим информацијама нису пронађене друге повреде убијеном начелнику Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор.

Извор близак истрази је потврдио да је Башић погођен с леђа и да се навјероватније ради о хицу испаљеном из пиштоља калибра 7.65 милиметара.

– Жртва је преминула на лицу мјеста и није му било спаса. Не може се говорити с које је удаљености погођен – рекао је извор “Гласа Српске”.

Башић је усмрћен јуче  у 6.53 часова у пјешачкој зони у приједорском насељу Пећани, недалеко од зграде у којој је живио. Према незваничним информацијама убица је  Башића  навјероватније чекао на пјешачкој стази те му пришао с леђа и пуцао у главу.

Мјесто убиства се налази на ливади непосредно код мањег моста преко једног канала који пролази између неколико зграда у близини Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у насељу Пећани. Извор близак истрази је казао да је убица након злочина побјегао кроз насеље Пећани у правцу такозваних борачких зграда у Приједору и зграде гдје је живио Башић.

Мјештани насеља Пећани су, наводно, непосредно након убиства видјели човјека у црној јакни с капуљачом како бјежи.

Током истраге овог случаја приведено је више особа ради провјеравања алибија и других информација битних за пронлазак извршиоца убиства.

За данас је најављена и конференција за новинаре у Полицијској управи Приједор на којој ће бити саопштене информације о досадашњој истрази.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстКонкурс за бесплатно бањско лијечење пензионера
Сљедећи текстМарина Куртеш поново првакиња Републике Српске