Насловна Вијести Због дјечије порнографије ухапшено 6 осумњичених

Због дјечије порнографије ухапшено 6 осумњичених

195
0

Полиција је у акцији „Систем 2022“ ухапсила шест особа због сумње да су искориштавали дјецу за дјечију порнографију, потврђено је „Гласу Српске“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске сапштило је да су ухапшени Б. М, Д. Б, Д. С, М. Т, Н. П. и Д. З. које терете за кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију.

Током акције претресено је више локација на подручју Бањалуке и Приједора.

Незванично сазнајемо да најстарији ухапшени 65 година, а најмлађи 27 година. Током акције, како сазнајемо пронађено је доста фотографија и видео материјала на којима се види сексуално искориштавање дјеце.

Извор близак истрази је рекао да има и случајева у којима се види да актери глуме дјецу.

Полиција осумњичене терети да су у претходном периоду посјећивали интернет странице које су садржавале материјале са дјечијом порнографијом.

– Након тога су користећи друштвене мреже или удаљене инфраструктуре за складиштење и чување дигиталних података, у више наврата дијелили те фотографије или други садржај дјечије порнографије – рекла је портпарол МУП-а Српске Даница Гњатовић.

Додала је да је у оквиру акције полиција претресла шест локација за које се утврдило да их користе осумњичени.

– Том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела и то рачунари, таблети, мобилни телефони, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела – истакла је Даница Гњатовић.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстСензори спасавају живот дијабетичара, посебно дјеце
Сљедећи текстЛокомотива ударила у вагоне, три радника повријеђена