Насловна Вијести Република Српска Званичници Српске: Немјерљива улога бораца – трајна обавеза унапређење права

Званичници Српске: Немјерљива улога бораца – трајна обавеза унапређење права

190
0

Република Српска данас обиљежава Дан бораца и 218 година од Првог српског устанка. Званичници Српске упутили су честитке Борачкој организацији Републике Српске и свим припадницима Војске Републике Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је у честитки да је јачање и очување Српске трајна обавеза њених институција, као и унапређење права борачких категорија и свих организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

– Дужност свих нас је да његујемо културу сјећања на све борце и њихову херојску и несебичну жртву коју су поднијели у одбрани Републике Српске, али и да се боримо за истину о свим нашим страдањима – поручила је предсједница.

Честитку је свим учесницима одбрамбено-отаџбинског рата, упутио и премијер Радован Вишковић, истакавши да су борци Војске Републике Српске у три и по године тешких искушења дали пресудан допринос у одбрани Српске и свог народа.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић истакао је у честитки да ће Народна скупштина и у будућности чинити све да се унаприједи законодавни оквир којим се обезбјеђује бољи положај бораца и ратних војних инвалида у Републици Српској.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је улога бораца немјерљива и да ће у том смислу све институције водити рачуна да се њихов статус поштује и заштити.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПретежно облачно, повремено пролазна киша
Сљедећи текстУ Болници „Србија“ хоспитализовано 30 ковид пацијената