Насловна Најновије Берјан: Због гасификације гријање почиње у новембру

Берјан: Због гасификације гријање почиње у новембру

347
0

Предузеће „Топлана-ИНС“ Источно Ново Сарајево, почеће сезону гријања почетком новембра због реконструкције котловнице и гасификације топлане, изјавио је Срни директор овог предузећа Дејан Берјан.

„Топлане у Источном Новом Сарајеву раде реконструкцију котловнице и прелазе на нови енергент – природни гас. Користићемо алтернативно гориво лож уље, јер мијењамо мазут који је био прије. У току су радови за машински и електро-грађевински дио“, рекао је Берјан, истичући да ће након реконструкције котловница имати већи капацитет и снагу од 20 мегавата.

Предузеће „Топлана-ИНС“ грије око 900 станова и 30 институција и установа у Источном Сарајеву или укупно око 70.000 метара квадратних.

„Цијена гријања остаће на прошлогодишњем нивоу, али ће каснити почетак сезоне. Знамо да сезона почиње 15. октобра, послали смо обавјештење корисницима уз септембарски рачун и замолили их за разумијевање с обзиром на то да се ради на највећем енергетском пројекту и да нећемо слати октобарски рачун“, појаснио је Берјан.

Директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Недељко Елек и Берјан, потписали су 6. септембра уговор о реконструкцији и гасификацији топлане, чија је вриједност шест милиона КМ. Планирано је да радови буду завршени до 25. октобра.

ИЗВОРСрна, фото РТВИС
Претходни текстУскоро у Источном Сарајеву школа за тренере мачевања у БиХ
Сљедећи текстШеранић обећао помоћ здравственим и социјалним установама