Насловна Најновије Ускоро у Источном Сарајеву школа за тренере мачевања у БиХ

Ускоро у Источном Сарајеву школа за тренере мачевања у БиХ

376
0

У Источном Сарајеву ће крајем октобра и током новембра бити одржана два циклуса школе мачевања за тренере постојећих клубова у Републици Српској и Федерацији БиХ, на иницијативу предсједника Европске мачевалачке конфедерације Ђорђа Скарса, рекла је Срни предсједник Мачевалачког клуба „Романија“ Маријана Петронић.

„Циљ ове школе је унапређење спортског мачевања на нашем простору“, истакла је Петронићева, тренер и оснивач Мачевалачког клуба „Романија“.

Она је навела да ће школе за тренере мачевања бити одржане крајем октобра и у првој половини новембра, те крајем новембра и почетком децембра у два циклуса и трајању по седам дана у Спортској дворани „Пеки“ на Палама.

„Клуб тутор је италијански Мачевалачки клуб `Чирколо Скерма Терни` /Цирцоло Сцхерма Терни/ из града Тернија у Италији на челу са сертификованим тренером Свјетске мачевалачке федерације тренером Даниелом Анилеом“, рекла је Петронићева.

Она је навела да италијански тренер Аниле у БиХ долази 30. октобра.

„Аниле и наши тренери биће примљени у Олимпијском комитету БиХ, у Амбасади Италије у Сарајеву, а очекују да ће бити примљени и код градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића“, додала је Петронићева.

По завршетку обуке тренерима из БиХ биће додијељени сертификати Европске мачевалачке конфедерације.

ИЗВОРСрна, фото Инфо центар Соколац
Претходни текстПатријарх Порфирије стиже у посјету Подгорици
Сљедећи текстБерјан: Због гасификације гријање почиње у новембру