Насловна Најновије Шеранић обећао помоћ здравственим и социјалним установама

Шеранић обећао помоћ здравственим и социјалним установама

236
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, најавио је данас помоћ здравственим и социјалним установама у Вишеграду, у којима је ситуација задовољавајућа.

Шеранић је нагласио да је на састанку са начелником општине Младеном Ђуревићем, вршиоцем дужности директора Центра за социјални рад Милицом Стојановић и директором вишеградског Дома здравља Снежаном Ђуровић констатовано да је у овим установама добра ситуација.

Ресорни министар рекао да је да је на састанку било ријечи о набавци мобилног дигитализованог рендгена који би био лоциран у Дому за лица са инвалидитетом како би процес РТГ снимања и очитања снимака у Дому здравља био бржи.

„У том случају не би било потребе за санитетски превоз корисница. Разговарали смо и о набавци санитета који би био на услузи Дому за лица са инвалидитетом, гдје бисмо могли да укључимо Центар за социјални рад, како би аплицирали за средства“, рекао је Шеранић новинарима у Вишеграду.

Он је навео да је на састанку разговарано о проблематици специјализације кадрова што се тиче Вишеграда, али и свих мањих општина, те напоменуо да се то рјешава са факултетима у Фочи и Бањалуци.

„Изнијете су идеје које се тичу спортских повреда и потребе за брзом рехабилитацијом. Укључићемо Завод за медицину рада и спорта, да видимо како да приступимо тој проблематици“, напоменуо је Шеранић.

Шеранић се осврнуо и на рад Центра за социјални рад и рекао да је исплата по питању права и социјалне заштите редовна, што је битно за саме грађане, кориснике услуга.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је на састанку било ријечи о социјалним питањима и здрављу људи, те напоменуо да је ситуација задовољавајућа.

„Хвала министру, што показује да имамо добру сарадњу. Пројекти које смо реализовали показују да Министарство здравља брине о општини Вишеград и нашим суграђанима“, истакао је Ђуревић.

Он је подсјетио да је Министарство здравља и социјалне заштите помогло набавку комплетне рачунарска опреме и намјештаја који ће попунити нови простор Центра за социјални рад, а све са циљем како би грађани који користе услуге Центра имали лакши приступ просторијама.

Шеранић је посјету наставио одласком у Дом здравља Вишеград и Дом за лица са инвалидитетом.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБерјан: Због гасификације гријање почиње у новембру
Сљедећи текстПатријарх Порфирије стигао у Подгорицу