Насловна Најновије Додик: Oзбиљно схватити упозорење на обилне падавине

Додик: Oзбиљно схватити упозорење на обилне падавине

66
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је све у Српској, првенствено општинске, али и републичке органе који се баве питањима елементарних непогода да озбиљно схвате упозорења која долазе из Републичке управе Цивилне заштите, а односе се на обим падавина које се очекују у Српској између 16. и 20. јануара.

– Поучени искуством великих поплава из 2014. ова упозорења треба схватити на начин да се учини све како обим падавина не би угрозио имовину или људе. Апел се наравно односи и на становништво које би требало да сагледа околности, али и властите могућности како би количине воде које се најављују спремно дочекали – нагласио је предсједник Српске.

Додик је најавио да ће овог викенда представници Владе Републике Српске обићи неуралгичне тачке у Републици Српској када је у питању плављење површина и увјерити се да су институције учиниле све да тај талас у Српској не остави посљедице.

Републичка управа Цивилне заштите данас је најавила да се од 16. до 20. јануара очекују обилне падавине, уз јак до олујни југо и упозорила на могућност изливања бујјчних водотока, појаву клизишта и значајан пораст великих ријека.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗауставити одлазак младих приоритетан задатак
Сљедећи текстОчишћене локације у Војковићима и обновљено игралиште за одбојку