Насловна Вијести Република Српска Коловози клизави, магла смањује видљивост

Коловози клизави, магла смањује видљивост

203
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ, коловози су мокри и клизави због нестабилних временских прилика и повремене кише, а магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске, савјетују додатан опрез и због учесталих одрона земље и камења, па апелују да возачи буду максимално опрезни и да вожњу прилагоде тренутним условима на путу.

Због радова на дионици магистралног пута од кружног тока код Гимназије у Бањалуци до Kарановца, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На петљи Јоховац измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због фарбања тунела и инсталисања опреме измијењен је режим саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб.

Режим саобраћаја измијењен је и на путу Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ /Пођезера/.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима Приједор три – ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро – Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионоци регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због изградње обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралним путевима Бихаћ – Босански Петровац, Тузла – Лукавац, Житомислићи – Почитељ и Доњи Вакуф -Травник.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстОстаје забрана шетње
Сљедећи текстБрој земаља које повлаче признање Косова биће све већи