Насловна Вијести Источно Сарајево Митрополит Хризостом служио у цркви у Видрићима

Митрополит Хризостом служио у цркви у Видрићима

244
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, служио је Свету архијерејску литургију посвећену Дану Чудотворне Иконе Пресвете Богородице Тројеручице, поводом прве славе великог празника у новоподигнутој цркви чија је градња у току у Видрићима код Сокоца.

Митрополит Хризостом подсјетио је да српска црква данас слави Дан Чудотворне Иконе Пресвете Богородице Тројеручице, коју слави цијела Света Гора, а посебно српски манастир Хиландар.

Митрополит је нагласио да је Пресвета Богородица и Хиландар сачувала као једино српско неосвојено и непокорено мјесто, које никад није престајало да постоји.

„Само је једна Тројеручица и једна Чудотворна икона Хиландарска Тројеручица, која је чудом Божијим доспјела у Србију преко Светог Саве“, рекао је митрополит Хризостом.

Митрополит је истакао да је православном народу потребна молитва Пресвете Богородице, која их поново сједињује са Богом.

„Слава Богу да се српски народ молитвама Светога Саве, и сигурно и Богородице Тројеручице Хиландарске поново сједињује са Богом, са Богородицом и са самим собом. Враћа се да буде православни вјерни народ, који има дубоку и богату историју духовности“, навео је митрополит Хризостом.

Његово високопреосвештенство је нагласио да све што има српски народ и све чиме се може поносити јесте плод тога „његовог са Богом постојања, са Богом живљења, са Богом укорењивања у свему што је Божије“.

Митрополит Хризостом је између осталог, истакао да је српски народ велики, иако није многобројан, али је дао много знаменитих људи који могу да задиве свијет својом науком, културом и сваким видом умјетности.

Изградња цркве у Видрићима код Сокоца, посвећене Чудотворној икони Пресвете Богородице Тројеручице почела је крајем 2017. године, а њено освештање планирано је за наредну годину.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотписани уговори о самозапошљавању 93 демобилисана борца
Сљедећи текстНовим улагањима до цјелогодишње туристичке понуде НП Сутјеска