Насловна Вијести Од сутра исплата једнократне помоћи од 100 КМ за борачке категорије

Од сутра исплата једнократне помоћи од 100 КМ за борачке категорије

62
0

У Републици Српској сутра почиње исплата једнократне помоћи од 100 КМ за носиоце борачких права који нису пензионери.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је раније Срни да ће исплате бити вршене на основу спискова које ће Министарству финансија доставити Министарство рада и борачко инвалидске заштите.

Она је додала да ће исплатом бити обухваћена лица којима је рјешењем надлежног органа утврђен статус борца, ратног војног инвалида, члана породице погинулог борца, то јест за кориснике породичне инвалиднине.

– Према информацијама којима располажемо, око 180.000 лица која су носиоци борачких права нису носиоци права на пензију – рекла је Видовићева.

Она је напоменула да ће прво бити извршена исплата борачким категоријама, а затим пензионерима, те да ће 100 КМ бити могуће добити по само једном основу.

– Средства у износу 40 милиона КМ су обезбијеђена у Ребалансу буџета Републике Српске за 2022. годину као дио мјера које имају за циљ ублажавање негативних посљедица инфлације, а њима је, осим корисника по основу борачких права, обухваћена и исплата једнократне новчане помоћи корисницима пензија код Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске – рекла је Видовићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕдо Маајка: Фестивал на Тјентишту – нада у боље сутра (ФОТО)
Сљедећи текстСрбија ће водити рачуна о српском народу у региону (ФОТО)