Насловна Најновије Абазовићевом мерцедесу отказале кочнице, утврђују се околности и узроци

Абазовићевом мерцедесу отказале кочнице, утврђују се околности и узроци

355
0
Надлежни утврђују због чега су изненада, током вожње отказале кочнице на државном мерцедесу у ком је био предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, речено је званично Вијестима из црногорског Министарства унутрашњих послова.
 
Према информацијама Вијести, кочиони систем на службеном возилу потпуно је престао да ради док је Абазовић био на Обзовици, педесетак метара пре велике низбрдице.

Инцидент се десио 31. јула, а Абазовић је у том тренутку ишао у службену посјету Тивту.

Према незваничним информацијама, у аутомобилу – на командној табли, није било никаквих упозорења.

Otkazale kočnice automobilu Dritana Abazovića tokom vožnje | Info | EX YU

Абазовић је након што се возило зауставило на макадаму поред пута, прешао у други аутомобил из пратње, а од тада користи друго службено возило, марке ауди.

Из МУП-а кажу да досадашње контроле указују да је ријеч о квару због старости и знатне километраже коју је то возило прешло, али и наглашавају да је први човјек те институције и партијски колега Абазовића, Филип Аџић иницирао ванредни надзор који би требало да спроведе Директорат за безбједносно-надзорне послове, „ради утврђивања узрока и околности под којима је дошло до овог догађаја“.

– До сад одрађеном контролом увјерени смо да је квар на возилу настао усљед старости и знатне километраже коју је то возило прешло, али и да претходно нијесу постојали никакви индикатори који би указивали да може доћи до таквог квара на поменутом возилу – саопштено је Вијестима из Министарства.

Објашњавају да је 12 година просјечна старост службених моторних возила, која се користе у оквиру Одсјека за обезбјеђивање домаћих штићених личности у циљу вршења послова заштите безбједности штићених личности.

– Али напомињемо, да се иста уредно технички одржавају и сервисирају посредством и у оквиру капацитета Дирекције за одржавање и експлоатацију превозних средстава и организовање исхране и смјештаја, Министарства унутрашњих послова, па се, с тим у вези, и на тај начин адекватно испуњавају сви неопходни безбједносни стандарди утврђени на пољу заштите безбједности штићених личности – тврде из Министарства унутрашњих послова.

Наглашавају и да се та службена моторна возила, која се користе за послове обезбјеђивања штићених личности, налазе под двадесетчетворочасовним надзором службеника Управе полиције.

– Као и да за сада не постоје индиције које би указивале на то, да је квар на горе поменутом возилу у предметном догађају, узрокован људским фактором. Имајући у виду да се ради о возилу које користе службеници Управе полиције који обављају послове обезбјеђења предсједника Владе Црне Горе, министар унутрашњих послова Филип Аџић иницирао је ванредни надзор од стране Директората за безбједносно-надзорне послове ради утврђивања узрока и околности под којима је дошло до овог догађаја – саопштено је из тог владиног ресора којим руководи Аџић.

ИЗВОРРТРС, Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Претходни текстДодик: Достојанствен скуп у Приједору којим нико није провоциран
Сљедећи текстЗа особом која је пуцала у Приштини трага и ФБИ