Насловна Најновије Акција „Коде“: 11 ухапшених лица предато Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево

Акција „Коде“: 11 ухапшених лица предато Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево

2110
0

Једанаест ухапшених лица у акцији „Коде“ предати су јутрос у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево које ће, након испитивања, одлучити о приједлогу за одређивање притвора.

Подсјећамо, у акцији „Коде“ која је спроведена на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бањалуке и Кантона Сарајево ухапшено је укупно 14 особа којима се на терет ставља да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом, чиме су причинили противправну имовинску корист од 2.750.000 КМ.

Из Полицијске управе Источно Сарајево раније је речено да да је акција усмјерена против групе лица осумњичених да су дужи период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату хероина, кокаина, марихуане, амфетамина, екстазија и других супстанци за производњу наркотика, те тако починила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Велика акција службеника Полицијске управе Источно Сарајево са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, проведена је у сарадњи са Европолом, а по наредби Окружног суда и надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Акција је спроведена на основу информација добијених из Скај апликације. Извршени су претреси на 27 локација на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бањалуке и Кантона Сарајево.

Међу ухапшенима, према писању медија, налазе се лица која већ имају полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПомен за патријарха Павла у Кућанцима и у манастиру Раковица
Сљедећи текстРатни злочинац Бранимир Главаш побјегао у БиХ: Не желим више ни дана у затвор