Насловна Најновије Помен за патријарха Павла у Кућанцима и у манастиру Раковица

Помен за патријарха Павла у Кућанцима и у манастиру Раковица

140
0

У Цркви Светих апостола Петра и Павла у Кућанцима, родном мјесту блаженопочившег патријарха Павла, данас ће бити служен помен поводом 14 година од смрти највољенијег српског патријарха, а Удружење „Будимо људи“ из Батајнице обезбиједило је организован одлазак из Београда.

Литургија и помен поводом 14 година од упокојења патријарха Павла служени су и у манастиру Раковица од 8.00 часова, потврђено је Срни у овој светињи.

Литургију и помен у Кућанцима служиће Његова преосвештенство епископ славонско-пакрачки Јован, а у оквиру пригодног умјетничког програма у оквиру манифестације „Дан патријарха Павла“ представиће се Културно-умјетничко друштво „Батајница“, „Просвјета“ из Подравске Слатине, Фондација „Патријарх Павле“ из Чачка и многи други.

Из Удружења „Будимо људи“ из Батајнице истичу да је блаженопочивши патријарх Павле у срцима православних Срба бесмртан и светац.

Предсједник Удружења „Будимо људи“ Владо Новаковић истакао је да га посебно радује што је у Кућанцима почела изградња Меморијалног комплекса посвећеног патријарху Павлу и позвао све људе добре воље да се укључе у ову акцију како би се сачувало сјећање на оног који је српском народу као завјет оставио поруку – „Будимо људи“.

Његова светост патријарх Павле упокојио се 15. новембра 2009. године у 95. години.

Сахрањен је у манастиру Раковица, што му је и била жеља, гдје га је на посљедњи починак испратило више од пола милиона људи, а његов гроб свакодневно посјећују бројни православни вјерници.

Патријарх Павле биће упамћен као човјек мира и поштовања међу људима, ма које вјере били.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЖуто упозорење због вјетра и кише
Сљедећи текстАкција „Коде“: 11 ухапшених лица предато Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево