Насловна Најновије Жуто упозорење због вјетра и кише

Жуто упозорење због вјетра и кише

194
0

Метеоаларм објавио је жуто упозорење за већи дио БиХ због најављеног вјетра, који ће дувати и до 70 километара на час, а за регије Вишеграда, Сарајева и Тузле због најављене кише.

За регију Бањалука упозорење је издато због најављених удара вјетра јачине између 40 и 60 километара на час, док је за приједорску регију прогнозирано да ће удари вјетра бити између 50 и 70 километара на час.

– Очекујте мање сметње у активностима на отвореном. Будите свјесни крхотина које носи вјетар – објављено је на сајту Федералног хидрометеоролошког завода.

За регију Вишеград очекује се количина падавина између 20 и 40 литара по метру квадратном.

– Будите свјесни могућности за локално плављење мањег броја имовине, са локалним ометањем у активностима на отвореном. Тешки услови за вожњу усљед смањење видљивости и неконтролисаног кретања возила због падавина – наведено је у упозорењу.

За регије Бихаћа, Ливна, Сарајева и Тузле упозорење је издато због најављених удара вјетра између 40 и 60 километара на час.

За сарајевску регију упозорење је издато и јер се очекује количина падавина између 15 и 30 литара по метру квадратном, а за регију Тузле очекивана количина падавина је између 20 и 40 литара кише по метру квадратном.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Српској рођене 24 бебе
Сљедећи текстПомен за патријарха Павла у Кућанцима и у манастиру Раковица