Насловна Најновије Акција „Спартакус“: За три лица затражен притвор

Акција „Спартакус“: За три лица затражен притвор

1508
0

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за три лица, која су ухапшена у оквиру акције кодног назива „Спартакус“, а доводе се у везу са извршењем кривичних дјела у области организованог криминалитета.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ детаљно образложен приједлог за одређивање мјере притвора за три осумњичене особе.

Притвор је предложен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су под истрагом због организованог криминала, у вези са кријумчарењем веће количине дроге, прањем новца и другим кривичним дјелима.

Предмет обухвата организовану криминалну групу која је дуже вријеме дјеловала на подручју БиХ, а којим се реализује међународна сарадња са партнерским институцијама и агенцијама са подручја Белгије и ЕУ, а користе се и информације добијене дешифровањем „Скај“ и „Аном“ апликација.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су данас Тужилаштву БиХ три лица чији су иницијали Д.С. из Бањалуке, Б.Ђ. из Зворника и С.П. са Пала која су ухапшена у оквиру акције кодног назива „Спартакус“, саопштено је из МУП-а.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСлика Паје Јовановића „Одмор башибозука“ од данас се налази у Београду
Сљедећи текст Бесплатни систематски прегледи за демобилисане борце (Видео)