Насловна Најновије Амбасада Руске Федерације: Разлог нестабилности у БиХ није једна особа, него озлоглашена...

Амбасада Руске Федерације: Разлог нестабилности у БиХ није једна особа, него озлоглашена међународна заједница

47
0

Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је да је погрешна америчка теза да је разлог нестабилности у БиХ конкретна особа, а не озлоглашена међународна заједница.

Из Амбасаде Русије су истакли да је Вашингтон монополизовао улогу међународног фактора у БиХ када је претворио објективног и непристрасног учесника процеса јачања мира и стабилности у БиХ у оруђе својих себичних неоколонијалних тежњи због чега, упркос својим ласкавим говорима и демонстрираној бризи, не може бити „доказани пријатељ“.

– Чим нека земља престаје да представља за Американце политичку сврсисходност, као и да доноси комерцијалну корист од више милијарди долара, они је остављају без жаљења. То се показало на примјеру Авганистана. То ће се показати на примјеру Украјине – навели су у овом дипломатском представништву.

Из Амбасаде су истакли да је јуче свјетска заједница постала свједок још једног срамотног потеза Сједињених Држава након што је Вашингтон у Савјету безбједности УН блокирао пријем Палестине у УН, а да би себи направили алиби подржавају незаконито самопроглашено Косово и подстичу сукоб у БиХ.

– Буквално `својим бајонетима` гурају нелегитимног преваранта. Политизоване и једностране судске пресуде користе као инструмент за демонизацију једног конститутивног народа БиХ и за манипулацију другим конститутивним народом БиХ. Ова манипулација је још више ђаволија, јер задире у дубоко укоријењене осјећаје бола и рањивости настале као резултат трагичних догађаја прошлости – нагласили су из Амбасаде.

Зато је, кажу, погрешна америчка теза да је разлог нестабилности у БиХ конкретна особа, а не озлоглашена међународна заједница.

Из амбасаде Русије позвали су политичке снаге здравог разума у БиХ да одбаце наду у „западне Данајце“.

– Само дијалог унутар БиХ је у стању да осигура такве договоре који ће служити као основ за јачање мира и стабилности, превазилажење узајамних страхова и бојазни, стварање таквих услова у којима ће БиХ постати пожељна отаџбина за све њене народе и грађане – поручили су из Амбасаде Руске Федерације.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЛаловић првак Републике Српске у џудоу (Фото)
Сљедећи текстНа катедри за синологију обиљежен дан кинеског језика