Насловна Најновије Америчка администрација покушава да натјера свијет да заборави на варварскo бомбардовањe Југославије

Америчка администрација покушава да натјера свијет да заборави на варварскo бомбардовањe Југославије

92
0

Америчка администрација покушава да натјера свјетску заједницу да заборави на варварска бомбардовања Југославије, по наређењу Бијеле куће прије 25 година, саопштила је руска Амбасада у САД на свом „Телеграм“ каналу.

„Прије четврт вијека, по налогу Бијеле куће, Савезна Република Југославија је постала мета варварског бомбардовања које је трајало 78 дана. Сада САД узалуд покушавају да убиједе међународну заједницу да заборави на ту трагедију. Америка цинично позива Београд да брзо окрене страницу и придружи се Сјеверноатлантском савезу, управо оном који је једној просперитетној земљи донио уништење, смрт и бол“, наводи се у саопштењу.

Амбасада истиче да су касетна муниција и гранате са осиромашеним уранијумом осакатиле животе српског народа за више генерација.

„Прије 25 година Вашингтон је био тај који је започео процес урушавања међународног права са циљем да га замијени поретком заснованим на правилима, који је измислила једна држава. Некажњивост је отворила `Пандорину кутију` и довела до агресије на друге суверене нације“, истакла је дипломатска мисија.

У саопштењу се истиче да на Балкану још није све тихо.

„Актуелна администрација наставља да подрива стабилност на Балкану, повлађује својим марионетама у Приштини и `пумпа` самопроглашену републику оружјем, што је у супротности са резолуцијама Савјета безбједности УН“, истиче се у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНајвиши небодер на свијету данас у бојама руске заставе
Сљедећи текстЗахарова: Зеленски “довољно глуп“ да окриви Русију за терористички напад у Москви