Насловна Најновије Захарова: Зеленски “довољно глуп“ да окриви Русију за терористички напад у Москви

Захарова: Зеленски “довољно глуп“ да окриви Русију за терористички напад у Москви

120
0

Предсједник Украјине Владимир Зеленски, једини је шеф државе „који је довољно глуп“ да окриви Русију за терористички напад у Москви, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Једини шеф државе који је довољно глуп да окриви Русију за терористички напад је
Зеленски. Ниједна клетва није могла да га уништи тако снажно, као његова сопствена изјава којом се разоткрио“, написала је Захарова на „Телеграму“, након што је Зеленски синоћ у видео-обраћању изјавио да руски предсједник Владимир Путин „и други олош, само покушавају да окриве неког другог“ за терористички напад.

Захарова је прокоментарисала и саопштење портпаролке Бијеле куће Карин Жан Пјер, која је поручила да САД осуђују терористички напад у Москви, као и да је терористичка организација „Исламска држава“ заједнички непријатељ који мора да буде поражен.

„Међутим, амерички штићеници у Кијеву кажу да је Русија извршила терористички напад. Не могу ни да се договоре о заједничкој верзији“, навела је Захарова.

Према званичним подацима Руског истражног комитета, 133 особе су убијене у терористичком нападу у Москви у петак, 22. марта, када је група нападача отворила ватру на посјетиоце концерта у дворани „Крокус сити“.

Министарство здравља Московске области објавило је да је у нападу у Красногорску, недалеко од Москве, рањено 140 људи.

За напад је одговорност преузела „Исламска држава“, а званична Москва саопштила је да су ухапшена четири нападача осумњичена за масакр, док је приведено укупно 11 људи.

ИЗВОРсрна, фото Tanjug/AP
Претходни текстАмеричка администрација покушава да натјера свијет да заборави на варварскo бомбардовањe Југославије
Сљедећи текстСјећање на војника Сашу Стајића погинулог у бомбардовању касарне у Даниловграду