Насловна Најновије Анастасија Симић проглашена за најбољег ученика 59. генерације матураната

Анастасија Симић проглашена за најбољег ученика 59. генерације матураната

2355
0

На сједници Наставниког вијећа ЈУ СШЦ „Василије Острошки“ Соколац, одржаној 2.јуна, ученица 4г² Анастасија Симић, проглашена је учеником генерације за школску 2022/23. годину (59. генерација матураната).

Анастасија Симић је рођена 14.7.2004. године у Сокоцу. Основну школу је завршила у ОШ „Соколац“ у Сокоцу, након чега је уписала гимназију рачунарско-информатички смјер у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац. У току школовања од првог до четвртог разреда имала је одличан успјех 5,00 и примјерно владање.

Како сама ученица каже, од основне школе завољела је информатику и програмирање. Учествовала је на многим такмичењима из области математике и информатике, те је добитник неколико признања. За вријеме школовања као одличан ученик, похађала је курс „Дјевојке, закорачите у будућност“, „Дизајнирање и одржавање wеб странице“ и „ECDL сертификат“. У току школовања, учествовала је у пројекту „IT и ти“ са професорицом Ањом Kрсмановић, у ком је наша школа добила новчана средства од 1500 KМ за опремање кабинета за информатику и неколико нових рачунара.

Такође, активан је члан драмске секције, коју води професорица Ана Марић, гдје је учествовала у више приредби и представа. Представа „Састанак наслијепо“ је добила много похвала и играла се више пута, како у нашем, тако и у другим градовима.

На крају Анастасија је поручила да је захвална својој школи што јој је омогућено да се квалитетноr школује у смјеру који је изабрала, и да је у наставку школовања већ одабрала „Нове рачунарске технологије“ у Београду.

Из ЈУ СШЦ „Василије Острошки“ Соколац честитају Анастасији и желе јој успјешан наставак школовања 

ИЗВОРOpštinasokolac.net
Претходни текстРандорију 13 медаља у Сплиту и Берковићима!
Сљедећи текстКлуб ритмичке гимнастике Бубамара учествовао на Међународном турниру “Жељо Куп” у Сарајеву