Насловна Најновије Бајден се потпуно изгубио на УН-овој позорници (ВИДЕО)

Бајден се потпуно изгубио на УН-овој позорници (ВИДЕО)

434
0

Предсједник САД, Џо Бајден (80) је одлутао с УН-ове позорнице без руковања с бразилским предсједником Луизом Инасијем Лула да Силвом, након говора двојице предсједника.

Лула (77) је био видно изиритиран, након што је заједно с америчким предсједником, говорио о настојањима да се побољшају права радника у обје земље.

Дипломатски састанак је одмах на почетку био обиљежен потешкоћама, јер се Бајден долазећи на позорницу прво забио у бразилску заставу, а на крају се, одлазећи с бине, заборавио руковати са својим јужноамеричким колегом.

Бајден је одржао помало неповезан говор о „економској визији према којој би економију требало градити од средине према ван и одоздо према горе, а не одозго према доље“ док је Лула све то у чуду посматрао и слушао.

 

Док је говорио предсједник Бразила, Бајден је петљао са својим слушалицама преко којих је слушао превод Лулиног говора.

– Чујете ли ме, предсједниче Бајден? Ово је историјски тренутак за Бразил и за САД – рекао је Лула на почетку свог излагања.

Затим је поновио:

– Предсједниче Бајден, чујете ли ме? Чујете ли ме? У реду, добро – питао је изнервирани Лула поново.

Двојици предсједника на позорници се након тога придружио генерални директор Међународне организације рада Жилберт Хоунгбо, а кад су излагања била готова, Бајден се руковао само с њим, а бразилског предсједника заборавио.

Лула је на све одмахнуо руком и удаљио се с позорнице, преноси Индекс.

ИЗВОРIndex.hr, РТРС, фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE
Претходни текстОптужени у предмету “Босналијек“ осуђени на 39 година затвора, одузета им сва имовина
Сљедећи текстПромовисана књига “Ајдучија”, аутора Слободана Ковачевића (ВИДЕО)