Насловна Најновије Бања Лука: Градски парламент без кворума

Бања Лука: Градски парламент без кворума

92
0

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука о ребалансу буџета за прошлу годину, није вечерас настављена због недостатка кворума за гласање.

Ванредна сједница требало је да буде настављена у 17.30 часова.

Предсједник Скупштине Љубо Нинковић, рекао је да је за актуелну ситуацију крив градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

„Када је видио да заиста не може доћи до гласања и да неће добити никакву подршку за ребаланс, онда је своје одборнике из Клуба послао кући и констатовали смо да немамо потребан кворум за одлучивање“, рекао је Нинковић.

Станивуковић је рекао да неће одустати од борбе да Бањалука добије ребаланс, који је неопходан за рјешавање текућих питања на која чека 6.000 грађана, саопштено је из Управе града Бањалука.

На засједању 11. јануара, одборници Скупштине града изгласали су Приједлог одлуке о реалокацији буџетских средстава у јавним установама, а сједница је прекинута у току расправе о ребалансу буџета за 2023. годину.

Наставак је био заказан за наредни дан, 12. јануара, али сједница није одржана јер није било потребног кворума, којег није било ни 17. јануара, за када је био заказан наставак овог засједања.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је 23. јануара поднио иницијативу коју је потписало 18 одборника и предложило предсједнику Скупштине, да наставак ванредне сједнице о ребалансу буде одржан 25. јануара, али се то није десило ни тај дан због лажне дојаве да је у згради Градске управе постављена бомба.

ИЗВОРсрна, фото илустрација BL Portal
Претходни текстЕмисија „Пулс града“, 1.2. (Видео)
Сљедећи текстАмерика поново позвала Приштину да одгоди примјену одлуке о укидању динара