Насловна Најновије Без проблема у саобраћају

Без проблема у саобраћају

157
0

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија несметано, а услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и поштовати саобраћајну сигнализацију.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара.

За вријеме трајања реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини Фоча-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 31. децембра.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

До краја године биће обустављен саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Лакташи.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи/.

Због слијегања цесте на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша и Изачић, појачана је фрекевнција саобраћаја на излазу из БиХ, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 26 беба
Сљедећи текстСајам домаћих производа у Источном Новом Сарајеву