Насловна Најновије Без проблема у саобраћају

Без проблема у саобраћају

212
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја и посебних ограничења, а на дионицама у усјецима могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, те преко планинских превоја видљивост је смањена због магле, а на тим дионицама и коловоз је влажан.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 1. децембра.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац биће измјена у одвијању саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра.

На мосту краља Александра у општини Рудо на путном правцу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због радова на мосту Богдановац измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука, и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију до 31. децембра.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у току је измјена одвијања саобраћаја, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизације.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

До 20. октобра, због санационих радова, измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка-Добој, као и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминирања терена у мјесту Рјечица Доња, град Добој, биће повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, на начин да ће радови трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Камен биће привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, до 30. септембра, између 11.00 и 15.00 часова, а радови ће у току једног дана трајати до 15 минута.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, до 20. децембра.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас претежно сунчано
Сљедећи текстУ Српској рођено 14 беба