Насловна Најновије Београд: Двије особе спасене из возила заглављеног у води

Београд: Двије особе спасене из возила заглављеног у води

165
0

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Милош Миленковић изјавио је да су у Београду током јучерашњег невремена спасене три особе, од којих су двије биле заглављене у возилу.

Миленковић је за РТС навео да су спасене двије особе из возила које је било заглављено у великој количини воде у Улици Марка Челебоновића на Новом Београду.

Он је навео да је на територији цијеле земље интервенисано на 75 локација, укључујући и три мјеста на којима је интервенисано због пожара изазваног громом – у Ечки и Тителу.

Миленковић је казао да су током суботе ватрогасци-спасиоци били ангажовани на 39 локација у Београду, гдје је учествовао 91 припадник тог сектора.

Према његовим ријечима, ватрогасци-спасиоци су уклањали стабла са коловоза, црпјели воду, као и уклањали лимене и друге кровне конструкције усљед олујног вјетра.

Додао је да су, између осталог, уклоњени дијелови крова са зграде Поштанске штедионице и Скупштине Србије.

Што се тиче територије цијеле Србије, Миленковић каже да су припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали на 75 локација у Сјевернобачком, Јужнобачком, Севернобанатском, Средњебанатском, Борском, Шумадијском, Зајечарском и Јабланичком округу.

Навео је да је нагласак, као и у Београду, био на техничким интервенцијама, а није било потребе за евакуцијом и спасавањем.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстСрпска богатија за 30 беба
Сљедећи текстДодик: Српска и Србија остају истрајне да одбране дејтонску позицију