Насловна Најновије Додик: Српска и Србија остају истрајне да одбране дејтонску позицију

Додик: Српска и Србија остају истрајне да одбране дејтонску позицију

236
0

Без обзира на све притиске, санкције представницима институција Републике Српске и сва клеветања која долазе из политичког Сарајева, Српска и Србија остаће заједно и истрајне да одбране дејтонску позицију, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Дводневна посјета предсједника Србије Александра Вучића и државног руководства Србије показала је да имамо најбољу могућу сарадњу и да је наш циљ што више пројеката у оквиру специјалних паралелних веза, те да оне буду садржајније и у обостраном интересу – објавио је предсједник Српске на свом Инстаграм профилу.

Додик је навео да та сарадња Српске и Србије није уперена против неког трећег у БиХ и потпуно је сигуран да је Србија пријатељ свима у БиХ.

– Заједно смо на Петровачкој цести и у Приједору обиљежили Дан сјећања на страдале и прогнане Србе у погрому „Олуја“.
Срби су један народ и морамо као народ да његујемо културу сјећања на сва страдања, као што је прогон Срба из Крајине, ради наше дjеце и њихове будућности – написао је Додик.

Додик је подсјетио да је протекле седмице присуствовао у Рудом почетку радова на хидроелектрани “Мрсово”, те свечаној академији у Бањалуци поводом 80 година „Гласа Српске“.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстБеоград: Двије особе спасене из возила заглављеног у води
Сљедећи текстРукометаши из Српске на кампу „Србија те зове“