Насловна Најновије Београд: Свечани пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава

Београд: Свечани пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава

133
0

Представништво Републике Српске у Србији приредиће у сутра од 18 часова у Дому војске Србије свечани пријем поводом 9. јануара, Дана Републике Српске и 28. фебруара дана када је проглашен први Устав Републике Српске.

Представништво Републике Српске у Србији ове датуме битне за Републику Српску обиљежава од 2015. године и у Београду.

– Званицама ће се пригодном бесједом обратити предсједник Републике Српске Милорад Додик уз претходни благослов Његове светости патријарха српског Порфирија и обраћање предсједника Народне скупштине Србије господина Владимира Орлића. Ријечи добродошлице упутиће, као домаћин овог пријема, шеф Представништва Републике Српске у Србији господин Млађен Цицовић – навели су из представништва Републике Српске у Србији.

Присуствоваће највиши званичници Републике Српске и Србије, представници дипломатског кора, истакнуте личности из свијета културе, науке, умјетности, привреде и спорта Србије и Српске.

У умјетничком дијелу програма учествоваће квинтет Вука Станића и вокални умјетници Миња Шукало, сопран и Синиша Пајић, баритон. Пријем ће директно преносити Радио-телевизија Републике Српске.

– Прије свечаног пријема у Дому војске одржаће се, у Прес-центру УНС-а у 12.30 тематска трибина под називом „Српска се брани и у Србији“ на којој ће бити промовисан Зборник радова „Српска се брани и у Србији: Десет београдских трибина о Републици Српској 2021–2022.“. Учешће у раду трибине ће узети предсједник Републике Српске Милорад Додик и Владислав Јовановић, Дарко Танасковић, Ненад Кецмановић, Александар Павић, Слободан Рељић, Синиша Љепојевић, Александар Раковић, Миломир Степић, Предраг Ћеранић и Ђуро Билбија, а уводну ријеч ће дати Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији – навели су из представништва.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВучић: Нити ће бити капитулације, нити повратка у деведесете
Сљедећи текстВишковић: Доношење првог Устава Републике Српске велики датум у историји српског народа