Насловна Најновије Бећировића прогласити непожељном особом у Српској

Бећировића прогласити непожељном особом у Српској

168
0

Одбор борачких организација Сарајевско-Романијске регије, тражи да се бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, прогласи персоном нон грата у Источном Сарајеву и Републици Српској, јер вријеђа српски народ.

Одбор је на данашњем састанку закључио, да ће овај захтјев упутити Влади и институцијама Републике Српске.

Предсједник Одбора Жељко Лалић, рекао је да ће се формирати правни тим, који би се бавио изјавама бошњачких политичара у којима вријеђају српски народ.

Лалић је навео да ће у наредном периоду Одбор позвати на састанак политичаре са подручја Сарајевско-Романијске регије и представнике Републике Српске на свим нивоима власти, како би изнијели мишљење о оваквим и сличним изјавама.

Предсједник Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац, рекао је да Бећиревићеве изјаве не доприносе помирењу свих народа у БиХ.

„Тражићемо да не може ући ни у једну институцију Републике Српске, ни локалну ни државну јер овакви, непожељни људи, не треба да ходају по Српској“, рекао је Шеховац.

Он је истакао да политика Бећировића, који и послије 30 година измишља и даје квалификације да је неко фашиста, не води БиХ напријед, због чега ће она увијек бити најгора од свих држава бивше Југославије.

„Ми из Источног Сарајева шаљемо поруку мира, ми смо против сваког злочина и то смо у Републици Српској показали, да сви који су починили ратне злочине одговарају за то, али тражимо да одговарају и злочинци који су убијали у сарајевским насељима“, рекао је Шеховац.

Члан Скупштине Борачке организације Републике Српске Михајло Парађина, истакао је да политичко Сарајево и 27 година послије Одбрамбено-отаџбинског рата, још није спремно прихватити реалност да постоји Република Српска, а изјаву Бећировића је окарактерисао као неистиниту и неморалну, те оцијенио да би било паметно да се извини људима.

Он сматра да за овакве Бећировићеве изјаве постоје два разлога – узимање дневно политичких поена, устаљена пракса бошњачких функционера, те ревидирање историје.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца општине Источно Ново Сарајево Гордана Драгаш, рекла је да су Бећиревићеве изјаве прешле све границе, те упитала да ли је могуће да такви људи сједе на највишим функцијама.

Она сматра да у дипломи Бећировића не треба да пише занимање, већ „србомрзац“.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, јуче је током обиљежавања Дана ослобођења Сарајева у Другом свјетском рату у изјави за медије Србе упоредио са фашистима.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстДодик: Потпуно неоправдани протести пољопривредника у Бијељини
Сљедећи текстКлиматски активисти се залијепили за асфалт испред тунела