Насловна Најновије Бијељина: У акцији „Шљункара“ и „Неон два“ ухапшено осам лица; Заплијењени дрога...

Бијељина: У акцији „Шљункара“ и „Неон два“ ухапшено осам лица; Заплијењени дрога и оружје

181
0

Осам лица ухапшено је на подручју Бијељине у оквиру акција „Шљункара“ и „Неон два“, а током претреса стамбених објеката и покретних ствари на 19 локација заплијењена је већа количина оружја и дроге, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Приликом јучерашњег претреса откривено је и привремено одузето око килограм марихуане, 32 грама кокаина, двије полуаутоматске и двије аутоматске пушке, већа количина минско-експлозивних средстава, три нагазне мине такозване паштете, два упаљача за нагазне мине, два кабла за потезне мине, двије табле пластичног експлозива, два штапина пластичног експлозива и два припадајућа упаљача за њихово активирање – саопштено је из Сипе.

Одузета је и машина за вакумирање са траговима прашкасте материје, око 750 метака за аутоматску пушку калибра 7,62 милиметра, већи број ручних бомби, двије зоље, прекурсори за производњу амфетамина – акумулаторска киселина, миксери за прављење и увећање смјесе, посуде за мијешање, пет литара метанола, опрема за опремање лабораторије за узгој марихуана, лампе, саксије и систем електричног напајања, филтер прочишћивач ваздуха, као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена ниже наведена кривична дјела.

Из Сипе наводе да се спровођењем посебних истражних радњи дошло до сазнања да су припадници ове групе за организовани криминал на подручју ЕУ прометовали око 150 килограма хашиша, 45 килограма марихуане, као и веће количине хероина, кокаина и екстазија.

Код једног од чланова ове групе откривена је и привремено одузета одређена количина хероина, као и смјесе за повећање количине масе за ову дрогу.

У акцији хапшења су, осим припадника Сипе, учествовали и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Граничне полиције БиХ.

Над ухапшеним је извршена криминалистичка обрада, те су испитани у својству осумњиченог, а о њиховом даљем статусу ће се у законском року одредити поступајући тужилац.

Претреси су извршени по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ и Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Током рада по предмету Сипа је остварила добру међународну сарадњу са партнерским агенцијама земаља западне Европе.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСрпска богатија за 28 беба
Сљедећи текстШиром Српске организован дочек православне Нове године