Насловна Најновије Британски скијаш спасао животе два брата у швајцарским Алпима

Британски скијаш спасао животе два брата у швајцарским Алпима

73
0
Британски скијаш Едвард Куриџ, спасао је животе браће Тедија и Гаја Хиченса у швајцарским Алпама, када је њихов хеликоптер склизнуо низ планину током лавине.
 
Куриџ је изгурао браћу која су такође из Велике Британије, из летјелице која се срушила са врха планине Пети Комбен у близини Вербијеа у уторак ујутро, пренио је Дејли телеграф.

Кураж, који је преживео, био је међу шесторо људи у хеликоптеру типа Аир-Глациерс Б3. Пилот је погинуо, као и Џејмс Гоф и њихов водич Адам Џорџ из Њу Хемпшира, у Сједињеним Америчким Државама, пише лист.

Неочекивана лавина је „прогутала“ хеликоптер и гурнула га низ сјеверну падину планине високе 3.668 метара, саопштила је полиција кантона Вале.

Кураж, који живи у Вербијеу у Швајцарској, падао је 500 метара низ стрму падину, а затим се зауставио у пукотини. Био је насукан више од пет сати у снијегу прије него што је одведен у болницу због прелома костију.

Браћа Хиченс су пала далеко од хеликоптера, а спасиле су их службе хитне помоћи које су на лице мјеста позвале седам спасилачких хеликоптера.

Истрагу је покренуло швајцарско федерално тужилаштво, које је надлежно за управљање ваздухопловним несрећама.

ИЗВОРсрна, Фото EPA-EFE/WALLIS POLICE
Претходни текстЈуговић: Срна оправдала улогу водећег информативног сервиса
Сљедећи текстМађарски привредници добри партнери