Насловна Вијести Брнабићева очекује нови тим до краја септембра

Брнабићева очекује нови тим до краја септембра

195
0

Мандатар за састав нове владе Ана Брнабић очекује нови тим до краја септембра и истиче да ће у фокусу нове извршне власти бити мир, стабилност, Косово и Метохија и енергетика.

Брнабићева, којој ће, уколико је Скупштина Србије изабере, то бити трећи узастопни мандат, изразила је увјерење да ће јој бити лако да напише експозе и додала да је најважнији задатак очување мира и стабилности.

– Вјерујем да ће ми бити најлакше да напишем трећи експозе, јер су јасни изазови. Очување мира и стабилности је најважнији задатак. Косово и Метохија ме највише мучи – рекла је она за РТС.

Брнабићева каже да претпоставља да ће Ивица Дачић бити вицепремијер, да би то било природно и уобичајено, а да ће потпредсједници вјероватно бити Милош Вучевић и Синиша Мали, као да ће сва тројица имати и министарске функције.

Она је нагласила да ће и нови кабинет бити Влада континуитета, да ће инстистирати на завршетку многих инфраструктурних пројеката, те да је сљедећи фокус развој вјештачке интелегенције.

На питање зашто Србију од 1. септембра, како је рекла, очекује период нестабилности, Брнабићева каже да је ситуација на Космету јако комплексна, да је постигнут неки договор о личним картама, али да још није ријешено питање таблица и да Приштина 1. септембра креће у примјену тога.

– Ви не знате шта може да се деси, видјели смо до сада да је /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти спреман на све и да једино не жели је мир и да неставилност му служи као алиби за све остале проблеме које не може да ријеши – наглашава она.

Према њеним ријечима, на Космету су рестрикције струје, свакодневне, као и да нису у стању да обезбиједе електричну енергију, а тек је август.

Говорећи о Европрајду који ће бити одгођен или отказан, Брнабићева је навела да је ријеч о томе шта је у овом тенутку могуће и како Србија чувамо своју безбједност.

ИЗВОРртс
Претходни текстСлучај „Махмуљин“: Још није завршено вјештачење медицинске документације
Сљедећи текстУ сриједу књижевно вече са Милицом Боровчанин