Насловна Најновије Брнабић: Штета од невремена мјери се стотинама милиона евра

Брнабић: Штета од невремена мјери се стотинама милиона евра

237
0

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је данас да се штета од невремена мјери стотинама милиона евра и да држава мора да одреди приоритете у санацији и надокнади штете, гдје су на првом мјесту домаћинства и стамбени објекти и школе.

Обилазећи Футог и Бегеч, подручја погођена олујним невременом на територији Новог Сада, Брнабићева је навела да су надлежне службе успјеле да попишу прелиминарну штету изазвану временским непогодама које су прошле седмице погодиле Србију.

– Имамо два приоритета. То су стамбени објекти и домаћинства, као и основне и средње школе, које морају да се санирају како би деца могла да крену на наставу првог септембра. Ту су и здравствене установе и објекти јавне намене – рекла је Брнабићева новинарима након обиласка угрожених подручја.

Она је најавила је да ће састанак Радне групе за санацију посљедица поплава бити одржан сутра и подсјетила да је због невремена од 19. до 24. јула 13 локалних самоуправа прогласило ванредну ситуацију, истичући да су најтеже погођени Бачка Паланка и Нови Сад.

Брнабићевој је у Бегечу, гдје је обишла Парк природе „Бегечка јама“, речено да су радници „Војводина шума“ на терену и да процјењују штету, која је несагледива, јер је оштећено око пола милиона кубика дрвета, што је за 100.000 кубика више од годишњег плана сјече који износи 400.000 кубика.

Брнабићева је у Футогу обишла Основну школу „Десанка Максимовић“, са које је вјетар однио кров.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПочеле припреме за градњу трамвајске пруге од Илиџе до Храснице
Сљедећи текстВанредно саопштење КП „Водовод и канализација“