Насловна Најновије Бубић: Концепт одбране – саслушање стручних свједока

Бубић: Концепт одбране – саслушање стручних свједока

90
0

Концепт одбране у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића, засниваће се на саслушању стручних свједока – међународних експерата и професора права, рекао је адвокат предсједника Српске Горан Бубић.

„На тај начин смо хтјели да осигурамо неутралност. Нису у питању домаћи професори“, рекао је Бубић.

Он је навео да се сада чека план Тужилаштва БиХ за ново рочиште, 3. априла како би и они знали који су наредни кораци одбране.

„Ми већ имамо припремљене доказе, а ријеч је о једном броју писмених докумената и свједока. Међутим, ми долазимо на ред кад Тужилаштво заврши са својим доказима“, објаснио је Бубић.

Он је рекао да је на сцени урота Тужилаштва БиХ са непостављеним, самопроглашеним странцем и страним амбасадорима, да из политичког живота елиминишу предсједника Српске, мимо одредаба које су саставни дио правног поретка.

У Суду БиХ јуче је одржано рочиште у предмету против Додика и Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Предмети против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића, поново су спојени на јучерашњем рочишту пред Судом БиХ, а наредно рочиште заказано је за 3. април.

Предсједнику Српске и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника“, суди се пред Судом БиХ због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРсрна, фото илустрација PressMedia
Претходни текстУ суботу обиљежавање 31 године од погибије 15 дервентских бораца
Сљедећи текстУ Источном Сарајеву ухапшен Сарајлија који је јуче ударио пјешака