Насловна Најновије У суботу обиљежавање 31 године од погибије 15 дервентских бораца

У суботу обиљежавање 31 године од погибије 15 дервентских бораца

100
0

У Власеници ће у суботу, 9. марта, бити обиљежена 31 година од погибије 15 бораца дервентске 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске, која се борила широм Српске.

Предсједник Борачке организације општине Власеница Миле Симанић, позвао је грађане да присуствују обиљежавању и одају пошту јунацима који су храбро бранили српски народ на подручју Власенице.

„Никада их нећемо заборавити, јер смо, захваљујући онима који су дали своје животе, данас овдје, и са поносом их се сјећамо, свакога дана, не само на годишњицу њихове погибије“, рекао је Симанић Срни.

Он је истакао да се изгубљени животи никада не могу надокнадити, те да су породице погинулих, који годинама присуствују обиљежавању годишњице, увијек добро дошле у Власеницу.

Програмом обиљежавања предвиђено је да чланови породица погинулих бораца, представници борачких организација и локалних власти Дервенте и Власенице у 10.00 часова посјете Спомен-собу, а у 10.30 положе вијенце на централни споменик погинулим борцима из Власенице.

У Цркви Светих апостола Петра и Павла у 11.00 часова биће служен парастос погинулим борцима из Дервенте, а у 11.45 часова положени вијенци и цвијеће на спомен-плочу на војничком гробљу.

Припадници 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске из Дервенте погинули су у рејону Церске 9. марта 1993. године. Борили су се широм Српске, од Власенице, Милића, па до сарајевског и западно-крајишког ратишта.

У одбрани Власенице животе су изгубили Јанко Марић, Слободан Давидовић, Жељко Дујаковић, Борко Новић, Милош Миланковић, Митар Поповић, Мирко Давидовић,Мирсад Мујачић,Миладин Удовичић, Недељко Ђекић, Петар Чолић, Расим Мехмедовић, Дражен Бојанић, Винко Демировић и Недељко Драгојловић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација BL Portal
Претходни текстФебруар најтоплији у модерној историји
Сљедећи текстБубић: Концепт одбране – саслушање стручних свједока