Насловна Најновије Велики конвој камиона почетком фебруара на граници са Мексиком

Велики конвој камиона почетком фебруара на граници са Мексиком

90
0

Велики конвој камиона кренуће почетком наредног мјесеца ка јужној граници Америке са Мексиком, у организацији покрета „Вратимо нашу границу“, који захтијева од администрације америчког предсједника Џозефа Бајдена да реагује и исправи пропусте који су довели до великог прилива илегалних имиграната.

„Суграђани и сународници позивамо вас у име слободе, патриотизма и свега што вам је драго у Америци да дођете и помогнете. Уколико овај позив буде занемарен, одлучни смо да држимо блокаду колико буде потребно и да дјелујемо као војници који никад не заборављају своју и част своје земље“, написао је један од лидера покрета Пит Чејмберс на страници „Вратимо нашу границу“.

У саопштењу се наводи да ће конвој камиона из неколико америчких држава кренути 3. фебруара и да ће пролазити кроз градове од Вирџинија Бича у савезној држави Вирџинија до Игл Паса у Тексасу.

Током пута биће одржани митинзи у Аризони, Калифорнији и Тексасу, преноси АП.

Конвој ће бити организован након неколико спорова између државе Тексас и Бајденове администрације о начину рјешавања проблема кризе на граници.

Врховни суд је током седмице стао на страну Бајденове администрације и одобрио ванредну мјеру којим се омогућава агентима да наставе са уклањањем бодљикаве жице коју су поставили припадници безбједносних снага Тексаса на граници са Мексиком.

Preokret na granici Teksasa! Foks javio prelomnu vest! - Informer.rs

Међутим, Погранична служба Тексаса је саопштила да не планира да уклони жицу, осим у случају ванредне ситуације.

Бајденова администрација је почетком мјесеца тужила државу Тексас због закона којим се омогућава државним службеницима да депортују људе осумњичене да су на илегалан начин прешли границу.

Осим тога, администрација америчког предсједника тужила је савезну државу Тексас јер су гранични службеници Тексаса поставили бове на ријеци Рио Гранде.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Michael Gonzales
Претходни текстДодик: Могуће одређене промјене за избор члана Предсједништва БиХ
Сљедећи текстПриказан документарни филм о планини Озрен