Насловна Најновије Вишеград: Новогодишња приредба у Дому за лица са инвалидитетом

Вишеград: Новогодишња приредба у Дому за лица са инвалидитетом

146
0

Кориснице Дома за лица са инвалидитетом из Вишеграда одржале су данас традиционалну новогодишњу приредбу у оквиру које су им подијељени и поклон-пакетиће.

Помоћник директора Перо Крстић захвалио је пријатељима и спонзорима који током цијеле године подржавају и помажу рад ове установе.

„Данашња приредба коју су уприличиле наше кориснице доноси осмијехе на њихова лица, а сваки овај пактић или слаткиш додатно уљепша њихов боравак овдје“, рекао је Крстић.

Наступајуће празнике корисницама и запосленим у Дому за лица са инвалидитетом честитао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је рекао да се из године у годину види напредак корисница и захвалио у име општине запосленима који дају све од себе током цијеле године како би оне могле да се уклапају у друштво.

„Ово је био лијеп начин да покажемо како друштво треба да се опходи према особама са инвалидитетом“, истакао је Ђуревић.

Члан организационог одбора манифестације „Зимски дани Вишеграда“ Данка Митровић рекла је да су овом приликом представнице Одбора посјетиле кориснице у Дому и уручили им пригодне поклоне.

„С обзиром да је овогодишња манифестација у највећем дијелу посвећена најмлађим Вишеграђанима, ово је најбољи начин да им својим примјером покажемо како би требало да се носе са свим животним ситуацијама“, истакла је Митровићева.

Она је навела да је показивање хуманости и солидарности према слабијим категоријама један од начина да се дође до властите среће.

Пакетиће је за кориснице ове године обезбиједила Гранична полиција преко посредника, вишеградског хуманитарца Зорана Максимовића.

Шеф централног истражног уреда Граничне полиције Споменка Маркуљ рекла је да је ово трећа година заредом од како ова служба организује хуманитарне акције даривања пакетића пред новогодишње празнике на подручју цијеле БиХ.

„Поред тога што се боримо против свих видова криминала узели смо учешће у оваквим акцијама као најмногољуднија полицијска агенција у БиХ“, навела је Маркуљ.

Хуманитарац Зоран Максимовић рекао је да је током акције прикупљања пакетића која је почела почетком децембра, до сада прикупљено њих 320 и намијењени су поред корисница Дома за лица са инвалидитетом, дјеци са сметњама у развоју, дјеци слабијег имовинског стања, те дјеци из вишечланих породица.

На свечаности су уручене захвалнице општини Вишеград, Граничној служби, општинској организацији Црвеног Крста, предузећу „Хидроелектране на Дрини“, као и хуманитарцу Зорану Максимовићу.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду броји 183 корисница из цијеле БиХ.

ИЗВОРСрна
Претходни текстНајава емисије „Актуелно“(ВИДЕО)
Сљедећи текстГошћа у емисији „Пулс града“: Роксанда Мичић(ВИДЕО)