Насловна Најновије Вишеград: Општински тимови обилазе подручја са највише материјалне штете

Вишеград: Општински тимови обилазе подручја са највише материјалне штете

184
0

Јаке падавине уништиле су путеве на подручју Вишеграда и начиниле велику материјалну штету, највише у насељима Kалате, Главица и Омар, рекао је данас начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

„Формирали смо три комисије које су већ на терену и процјењују штету и тек ћемо данас имати мишљење са терена. Захваљујем се свима који су брзо реаговали и помогли да угроженом становништву олакшамо такво стање“, изјавио је Ђуревић на конференцији за новинаре.

Ђуревић је захвалио предузећима „Kомуналац“, „Хидроелектране на Дрини“, предузећу за водовод и канализацију „15. април“, „Романијапутеви“, Цивилној заштити, Територијалној ватрогасној јединици и појединцима који су одмах послије невремена помогли.

Драгомир Јовановић из Цивилне заштите Вишеград, рекао је да је о посљедицама невремена обавијештена Републичка управа цивилне заштите, од које очекују помоћ у људству и механизацији.

„Бујице су нанијеле велику штету на путевима и имањима. Цивилна заштита је у приправности и обилази подручја погођена невременом“, додао је Јовановић.

Из Метереолошке станице Вишеград, потврђено је да је јуче пало око 60 литара кише по метру квадратном, на подручју ове општине.

У Вишеграду је јуче проглашено стање елементарне непогоде, усљед јаке кише која је нанијела велику штету, највише путевима.

ИЗВОРсрна, фото БЛ Портал
Претходни текстКурти мора хитно повући полицију из општинских објеката
Сљедећи текстОбиљежена 31 година од формирања Мјешовитог артиљеријског дивизиона