Насловна Најновије Вишеград: Слободне библиотеке – књижевност доступна свима (Фото)

Вишеград: Слободне библиотеке – књижевност доступна свима (Фото)

85
0

Неколико најатрактивнијих локација у Вишеграду од сада су обогаћене новим садржајима у виду кућица за слободне библиотеке у којима се налазе књиге, које ће грађани моћи да користе по принципу „посуди, прочитај, врати“.

Кућице је поставио Културни центар „Иво Андрић“ у сарадњи са вишеградском библиотеком која је донирала књиге, а пројекат је подржало и финансирало Министарство цививилних послова БиХ, док је одређен број књига донирала и општина Вишеград.

Вршилац дужности директора Културног центра Јелена Ђурић рекла је да су радници ове установе изгрaдили, осликали и поставили четири кућице и то код споменика Иви Андрићу поред ћуприје, затим на шеталишту у Улици Друге подрињске бригаде, у парку испред Културног центра „Иво Андрић“ те у склопу хотела “Вилина Влас” у Вишеградској бањи.

„Наши суграђани, као и бројни туристи имаће прилику да користе ове књиге иако нису чланови Народне библиотеке „Иво Андрић“. Читава ова идеја осмишљена је са циљем да се првенствено наши најмлађи суграђани анимирају да што више читају јер је читање темељна активност за нашу омладину“ рекла је Ђурићева.

Књиге за слободне библиотеке у име општине Вишеград данас је донрао и начелник Младен Ђуревић који је том приликом позвао све суграђане да уколико су у могућности донирају књиге али исто тако и позајме на читање неки од доступних наслова.

„Захваљујем се свим радницима Културног центра који су реализовали један овакав лијеп пројекат који ће служити нашим грађанима али и гостима са стране који ће моћи несметано током боравка у нашем граду да посуде неку од ових књига“ рекао је Ђуревић додајући да је ово и идеална прилика да се подстакне омладина на читање.

Сви грађани општине Вишеград који су у могућности могу донирати књиге за слободне библиотеке како би се обогатио њихов фонд, а све у циљу да се књига приближи првенствено дјеци и омладини.

 

Претходни текстДодик: Укинути Шмитове одлуке у року од седам дана
Сљедећи текстОбјављен Јавни позив за капиталне инвестиције за 2024. годину