Насловна Најновије Вишковић: Милићи се развијају; Влада помаже све локалне заједнице

Вишковић: Милићи се развијају; Влада помаже све локалне заједнице

75
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, истакао је данас у Милићима, да је то локална заједница која се гради и развија и у којој се трага за новим идејама и привредним рјешењима за запошљавање људи и омогућавање да остану у свом мјесту.

„Наше је да обезбиједимо људима што пристојније услове за живот“, истакао је Вишковић.

Вишковић је рекао да Влада Републике Српске помаже ову локалну заједницу, не само зато што је премијер одавде, него то ради у свим мјестима у Српској – од Требиња до Новог Града.

„Можете обићи сваку локалну заједницу и они који хоће и неће да признају – мораће да признају чињеницу да се посљедњих година улагало у развој свих локалних заједница у Српској, па тако и у Милиће“, изјавио је Вишковић новинарима у Милићима гдје присуствује обиљежавању Дана општине.

Говорећи о пројектима који се реализују у Милићима, Вишковић је навео да су то инвестиције Владе Републике Српске.

„Ту је и пројекат који ће бити један од капиталних за Милиће, а то је колектор за пречишћавање отпадних вода. То је инвестиција вриједна више од седам милиона КМ“, рекао је Вишковић.

Премијер Српске је подсјетио да је Влада Републике Српске на посљедњој сједници у петак, 29. марта, донијела одлуку да у Милиће инвестира око 900.000 КМ за изградњу још једне хале у Пословној зони „Подгора“ и око 250.000 КМ за реновирање и проширење обданишта „Полетарац“, тако да се до септембра дође у позицију да нема листе чекања дјеце за вртић.

Он је искористио прилику и да захвали предсједнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу, који је за први објекат у Пословној зони „Подгори“ издвојио 250.000 евра, а Влада Републике Српске око 1,3 милиона.

„Предрачунска цијена за другу халу је око 1,4 милиона КМ. Влада Војводине одлучила је да учествује са око 350.000 евра у том пројекту“, навео је Вишковић.

Вишковић је захвалио држави Србији за подршку свим локалним заједницама у Српској.

„Та подршка није изостала ни у једној општини. Милићи очекују да се у наредном периоду граде нови производни погони, да се отварају нова радна мјеста и доводе послодавци коју могу да омогуће боља примања. Милићи су били засновани на експлоатацији руде боксита и на дрвопреради, те је исправно да се сада трага за новим идејама и привредним рјешењима за запошљавање људи и останак у свом мјесту“, рекао је Вишковић закључујући да нигдје није љепше него на своме.

Он је подсјетио да су се у Милићима раније данас у оквиру обиљежавања Дана општине поклонили и положили вијенце на Централно спомен-обиљежје борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и тако им указали поштовање за све што су урадили за покољења.

„Њихова жртва мора да буде на првом мјесту и то нико никад не смије заборавити“, поручио је Вишковић.

Вишковић је нагласио и да се често мијењају тезе да је општина Милићи настала у рату или послије рата, али да то није истина.

„Општина је некад имала и своје капацитете, чак и шездесетих година прошлог вијека. Општина Милићи је само обновила своје постојање и мислим да је било неопходно да то буде једна одвојена локална заједница која има своје институције. То се показало као добар потез“, рекао је Вишковић.

Обиљежавање Дана општине Милићи почело је синоћ културно-забавним програмом, а биће завршено у сриједу, 3. априла, Смотром спортиста општине Милићи и додјелом награда и признања најбољим спортистима.

Као Дан општине Милићи 31. март се обиљежава од 2012. године јер је на овај датум 1992. године први пут засједала Скупштина општине Милићи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић и Додик у обиласку јединица на Батајници
Сљедећи текстЕрдоган покушава да врати власт у Истанбулу и Анкари