Насловна Најновије Вишковић у Москви на Руској недјељи енергетике

Вишковић у Москви на Руској недјељи енергетике

131
0

Предсједник Владе Радован Вишковић путује у Москву гдје ће на позив потпредсједника руске Владе Александра Новака учествовати на Међународном форуму „Руска енергетска седмица 2023“.

Премијер Вишковић ће се обратити на панелу „Глобално тржиште нафте и гаса: Како проћи кроз период турбуленције?“.

Вишковић ће присуствовати и пленарној сједници којом ће предсједавати предсједник Руске Федерације Владимир Путин.

Током радне посјете Русији, предсједник Владе Републике Српске разговараће са потпредсједником Владе Руске Федерације Александром Новаком, те имати низ билатералних сусрета са привредницима из Руске Федерације.

У делегацији Владе је и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, а учествоваће и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Шеста руска недјеља енергетике је главни међународни догађај посвећен најактуелнијим питањима из сектора енергетике, који се ове године одржава од 11. до 13. октобра у Москви.

Руска недјеља енергетике окупиће представнике руских федералних власти, директоре главних енергетских компанија, индустријске организације и медијску заједницу.

Форум ће представити будућност енергетског сектора Русије и потенцијале за повезану међународну сарадњу у новом геополитичком окружењу.

Друге значајне теме на дневном реду Форума обухватају унапређења у производњи струје, нафте и гаса, хемијском и сектору угља, као и супституцију увоза, дигиталну трансформацију, енергетску транзицију и питање климе.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Новом Саду промовисана књига Додикових говора „Завјет – Република Српска“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстВише од 2.100 погинулих у сукобу Израела и Палестинаца, Израелци гађају вође Хамаса