Насловна Вијести Република Српска У Новом Саду промовисана књига Додикових говора „Завјет – Република Српска“ ...

У Новом Саду промовисана књига Додикових говора „Завјет – Република Српска“ (ВИДЕО)

170
0

У Матици Српској у Новом Саду одржана је промоција књиге „Завјет – Република Српска“ која садржи говоре Милорада Додика у претходне двије године. Ово је шеста књига Додикових говора коју је приредио Милан Љепојевић.

„Завјет – Република Српска“ зборник је одабраних говора предсједника Републике Српске Милорада Додика из изборне кампање 2022. године и наступа на тематским трибинама у Србији, рекао је припређивач књиге Милан Љепојевић на промоцији у Новом Саду.

– Имамо много завјета – Стари завјет, Нови завјет, Косовски завјет. Слободно могу рећи да са овим дјелом и дјелима Милорада Додика имамо Српски завјет, а да је Милорад Додик дао свечану обавезу, свечану заклетву да ће чувати и градити Републику Српску – рекао је Љепојевић.

Представљање књиге је отворио Драган Станић, предсједник Матице Српске, која је организатор промоције у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији.

– Представништво Републике Српске већ годинама у континуитету сарађује са Матицом Срспке и ради на заједничким пројектима који су у функцији оучувања срспког језика и ћирилице. Заједно смо радили граматику, правопис и рјечник српског језика – навео је шеф Представништва Републике Српске у србији и рецензент књиге Млађен Цицовић.

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић рекао је да нема бољег мјеста за промоцију књиге од Новог Сада .

– Много је људи дошло у ову нашу питому војвођанску равницу са друге стране Дрине, милом или силом и сви они предстваљају један корпус српког народа и нема те физичке прпреке која може да раздвоји једна народ – навео је Петровић.

Професор Милимир Мучибабић истиче да је збирка говора Милорада Додика свјеврсна хроника политичких околности у региону.

– Оно што је суштинско у причи о овој књизи јесте чињеница да је Додик човјек који је у овом времену, откад је на политичкој сцени, константним превредновањем факата прешао пут од демократе до прегаоца и борца за суверенизам против глобализма и колонијализма – оцијенио је Мучибабић.

Препуна сала Матице Српске показује да је значајан дио јавности у Војводини врло заинтересован за политичке прилике у Републици Српској.

ИЗВОРRTRS
Претходни текстСтиже нам промјена времена
Сљедећи текстВишковић у Москви на Руској недјељи енергетике