Насловна Најновије Вишковић: “Шмит да обезбиједи папире за обављање посла у БиХ или да...

Вишковић: “Шмит да обезбиједи папире за обављање посла у БиХ или да се врати кући !“

110
0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, рекао је данас да Кристијан Шмит треба да обезбиједи папире за обављање посла у Босни и Херцеговини или да се врати у своју земљу!

„Ако је Дејтонским уставом предвиђено да високи представник има потврду Савјета безбједности Уједињених нација, господин дотични нема такву врсту одбране. Онда он не може бити легалан и као такав није признат у Републици Српској“, закључио је Вишковић.

Додао је да што се тиче њега лично или државе из које долази, апсолутно нема ништа против и да би се исто понашали и да долази из Русије или чланице ЕУ.

„Доношење и наметање закона, доводи нас у позицију да неко ко је дошао туристички у БиХ каже ‘ја данас овдје одлучујем, ја се питам и доносим законе’, рекао је Вишковић постављајући логично питање шта ће избори у Босни и Херцеговини, шта ће толике скупштине премијери и министри, шта ће власт“? Премијер Српске је додао да се Шмит онда треба бринути и за пензије, плате и за социјална давања.

Вишковић је навео да је то понижење прије свега за Босну и Херцеговину, због чега се као академски грађанин пита, зашто су људи у другом ентитету прихватили ту чињеницу. “Зашто су прихватили да имају протекторат који у оваквом облику не постоји нигдје друго у свијету“, упитао је Вишковић и поручио „Господине или обезбједи папире или се врати у своју земљу и уживај у животу“.

ИЗВОРкликс.ба, фото илустрација
Претходни текстУдружење спортских риболоваца „Биоштица“ Соколац- „Откривање чари риболова – млади рибиловци“
Сљедећи текстТрамп одбацио нагодбу и потврдио кандидатуру за Бијелу кућу