Насловна Најновије Трамп одбацио нагодбу и потврдио кандидатуру за Бијелу кућу

Трамп одбацио нагодбу и потврдио кандидатуру за Бијелу кућу

137
0

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп поручио је да неће одустати од трке за Бијелу кућу, чак и ако му тужилаштво обећа да ће повући све оптужнице.

Трамп се суочава са 91 оптужбом у четири кривична случаја, а он оптужницу назива политичким процесом и покушајем Демократске странке да спријечи његову кандидатуру за нови мандат на мјесту предједника САД.

У интервјуу објављеном на сајту америчког новинара Хјуа Хјуита, Трамп не искључује да ће му бити понуђена трампа – одустајање од свих оптужби у замјену за његово повлачење из предсједничке трке и политике.

„Мислим да су они спремни на то. Мислим да би то урадили управо сада“ – наводи Трамп и истиче да неће пристати на такве понуде.

Уколико буде осуђен, Трампу пријети казна од 20 година затвора, а ако за сваку тачку оптужнице буде осуђен максимално, а те казне се буду сабирале, може добити више од 700 година затвора.

Све анкете показују да ће Доналд Трамп убједљиво побиједити остале републиканске кандидате у трци за номинацију за Бијелу кућу.

ИЗВОРсрна, фото AP Photo/Andrew Harnik
Претходни текстВишковић: “Шмит да обезбиједи папире за обављање посла у БиХ или да се врати кући !“
Сљедећи текстИ сутра претежно сунчано и топло