Насловна Најновије Вијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће

Вијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће

228
0
Вијенац који су представници српских организација положили на споменик Николе Тесле у част рођендана великог научника пронађен је данас у кеси за смеће.

Вијенац су јуче положили представници Српског народног вијећа, Српског културног друштва „Просвјета“, Самосталне демократске српске странке /СДСС/ и Српског демократског форума, двојица саборских заступника и један заступник у Скупштини Града Загреба.

Из Српског народног вијећа саопштено је да је данас велики број портала у Хрватској пренио да је неко на споменик Николе Тесле у центру Загреба /укрштању Масарикове, Прерадовићеве и Теслине/ умјесто цвијећа поводом јучерашњег Теслиног рођендана, по свој прилици током ноћи, поставио кесу са смећем.

У кеси се налазио вијенац који су српски представници дан прије положили крај споменика Николи Тесли, наводи се у саопштењу.

– Можда ће се неком чинити да је тиме штета или срамота мања, а некоме да није ријеч ни о штети ни о срамоти већ о успјешном перформансу. Како год било ми веома добро знамо што се са стављањем вијенца СНВ-а и других српских организација у комуналну врећу за смеће хтјело поручити нама и о нама. Ту ознаку предуго и пресвакодневно носимо. Истина, можда га нисмо очекивали ни на Теслин рођендан, ни у Теслином крилу, ни на раскршћу Масарикове, Прерадовићеве и Теслине улице – истиче се у саопштењу које је потписао лидер СНВ-а Милорад Пуповац.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБјелица: Американцима смета што Вулин говори и ради у интересу Срба и српства
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 11. јул 2023. године (ВИДЕО)