Насловна Најновије Бјелица: Американцима смета што Вулин говори и ради у интересу Срба и...

Бјелица: Американцима смета што Вулин говори и ради у интересу Срба и српства

226
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да су САД увеле санкције директору Безбједносно-информативне агенције Србије Александру Вулину јер им, како каже, смета што Вулин заговара идеју „српског свијета“ или уједињење свих Срба, јавно подржава Русију и отворено говори и ради у интересу Срба и српства.

Према америчком Министарству финансија, Вулин је умијешан у „међународни организирани криминал, илегалне послове дрогом и злоупотребу јавних положаја“, а када је трговина дрогом у питању, Бјелица пита „ко то боље ради од Американаца и њихових агенција“.

– Америчке санкције услиједиле су нешто више од два мјесеца након што је Европски парламент „изразио забринутост“ због именовања на чело Безбједносно-информативне агенције. Брисел је такође „упозорио на његову антиевропску и прокремаљску реторику“. Шта нам ово све говори? Можда сада можемо очекивати суспендовање Олимпијског комитета Србије, забрану српске заставе на спортским такмичењима, забрану учествовања на првенствима српским екипама. Звучи познато зар не? Дешавало се ово већ – истиче Бјелица.

Он наглашава да бити на америчкој листи санкција и није страшно.

– Напротив, показује јасно да је онај ко је на овој листи, на правој страни историје – закључује Бјелица.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПопадија има црни појас, факултетску диплому и осморо дјеце
Сљедећи текстВијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће